Veelgestelde vragen

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

– Aankomst is vanaf 15.00 uur
– Vertrek is voor 10.00 uur

Het is niet mogelijk om eerder aan te komen of te vertrekken vanwege de vaste afspraken met onze schoonmakers op de wisseldagen. U hoeft ons geen exacte aan- of vertrektijd door te geven. De sleutel is opgeborgen in het sleutelkluisje dat bij de voordeur hangt. De cijfercode krijgt u na de boekingsbevestiging toegestuurd.


Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Bij elke boeking worden de algemene voorwaarden meegestuurd en ook hier te downloaden. Een huurovereenkomst kan alleen tot stand komen indien de algemene voorwaarden en huurovereenkomst digitaal worden getekend. Een kopie van de digitaal getekende huurovereenkomst wordt toegestuurd.


Welke TV zenders zijn in de huizen te bekijken?

In beide Villa’s is er satelliet TV van Canal Digitaal in de woonkamer. De zenderlijst kan hier worden gedownload. De TV’s in de woonkamer zijn zogenaamde SMART-TV’s waar onder andere Netflix en Youtube zijn te bekijken. Vanwege het toenemende Ipad gebruik en en wensen van gasten hebben de slaapkamers geen TV toestellen meer.


Is het huis geschikt voor rolstoel gebruikers?

Villa Ennert is rolstoelvriendelijk ingericht. Het terras aan de achterzijde van het huis kan vanaf de parkeerplaats worden bereikt. De drempel bij de keukendeur kan met een houten inrijplank door rolstoelen worden genomen. Op de benedenverdieping zijn 2 slaapkamers met een aparte badkamer (90cm doorgang), WC, douche en dubbele wastafel. De gehele benedenverdieping is drempelvrij. Er is een douchekruk, maar verder zijn geen speciale voorzieningen.
Villa Sorpe is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, aangezien de slaapkamers op de bovenverdiepingen liggen.


Zijn er kinderbedjes aanwezig?

In elk huis zijn 2 kinderbedjes (120 x 60 cm) aanwezig. Er is bedlinnen voor de kinderbedjes aanwezig. De ervaring leert dat ouders vaak hun eigen beddengoed meenemen.


Hoe is het geregeld met het bed- en handlinnen?

In het huis zijn alle matrassen (200 x 90 cm) en dekbedden 1-persoons en anti allergeen. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt. Iedere gast krijgt 2 handoeken. Handdoeken en keukendoeken zijn inbegrepen in kosten voor het bedlinnen.


Kunnen wij zelf ons bedlinnen meenemen?

Nee, dit is niet toegestaan. Het bedlinnen pakket dient verplicht te worden afgenomen.


Welke faciliteiten zijn er voor kinderen?

In elk vakantiehuis is de kelder ingericht als speelkelder met een tafeltennistafel, voetbaltafel, sjoelbak en darts.


 

Mag ik huisdieren meenemen?

Huisdieren zijn niet toegestaan, aangezien beide huizen anti-allergeen zijn ingericht zijn. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.


Mag ik roken?

In de vakantiehuizen is roken verboden. Roken is wel toegestaan op de buiten terassen en/of in garage/tuinhuis. Op het balkon van Villa Ennert mag vanwege brandgevaar (slaapkamers) niet worden gerookt.


Mogen wij met een vriendengroep komen?

Families en vriendengroepen zijn van harte welkom. Echter boekingen van jongerengroepen onder 25 jaar worden niet aangenomen.


Is er een BBQ?

Elk huis beschikt over een gas BBQ. Kolen BBQ’s zijn vanwege onze vergunning en hogere kans op brandgevaar niet toegestaan.


Is er voldoende tuinmeubilair?

Beide vakantiehuizen zijn uitgerust met 12 tuinstoelen, tuinbank, tuintafel en parasol


Hoe ver ligt het huis van de skipiste?

Het vakantiehuis ligt op 10km van de piste en golfbaan. Bij de voet van de Poppenberg kunt u parkeren en is ook de ingang van de golfbaan. Een andere mogelijkheid is om de Poppenberg heen te rijden en op gemeentelijke parkeerplaatsen P1-P4 te parkeren.


Waar kan ik inkopen doen?

Er is op loopafstand een bakker welke elke dag vanaf 07.00 uur geopend is. In het dorp is er tevens een goede middelgrote en supermarkt (REWE). In Winterberg en in Olsberg zijn vele andere inkoopmogelijkheden zoals Lidl, HIT en Aldi.


Zijn er medische voorzieningen in het dorp?

In het dorp is een tandarts, kinderarts en huisarts. Er is een apotheek in Winterberg. Op 15-30 minuten afstand liggen de ziekenhuizen van Winterberg en Meschede.


Heb ik winterbanden nodig voor Duitsland?

Bij winterse omstandigheden is het gebruik van banden met wintereigenschappen verplicht. De verplichting in Duitsland is dus niet gebonden aan een bepaalde periode of gebied, maar aan de omstandigheden ter plaatse. Raadpleeg hiervoor het weerbericht. Winterbanden zijn banden met het sneeuwvlok-symbool. Het symbool M+S banden is niet beschermd, maar is in Duitsland toegestaan. Dat geldt ook voor all-season banden. Het profiel moet minimaal 1,6 mm zijn, aanbevolen wordt tenminste 4 mm. Zie verder op de ANWB website