Wintersport

Rondom Winterberg kan men mooie afdalingen maken vanaf de Bremberg – Poppenberg – Herloh en de Kahler Asten. Zowel skiërs als snowboarders kunnen kiezen uit verschillende, prima geprepareerde hellingen (57 liften met 60km piste). Ook voor langlaufers is er genoeg te beleven op de ruim 220km geprepareerde loipes. De dorpen van Winterberg ademen ‘s-winters een gezellige sfeer waar vooral gezinnen met kinderen in alle rust kunnen genieten van de prachtige omgeving en de goede wintersportfaciliteiten van het Hochsauerland.
 

In het begin deze eeuw hebben de toeristische bedrijven in het Sauerland besloten om de omgeving als wintersportregio uit te bouwen. Winterberg is nu één van de modernste noordelijke skigebieden van Europa.De Skiliftkarussel Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied van Noord-Duitsland met 25 skiliften en 30 afdalingen.

In totaal kunt u genieten van 23 kilometer piste: 10 km gemakkelijk, 11 km middelzwaar, 2 km zwaar. De pistes worden dagelijks geprepareerd. Doordat het in Winterberg gedurende de winternachten stevig vriest bieden de pistes een uitermate goede grip. Als er weinig sneeuw valt dan doen de sneeuwkanonnen hun werk. Momenteel kan al 60% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd en ieder jaar komen er sneeuwkanonnen bij.

De pistes zijn open van half december tot half maart van 09.00 uur tot 16.30 uur. Met één skipas kunt u gebruikmaken van alle skiliften. Voor de rodelliften koopt u een afzonderlijke liftpas. Een overzicht van alle liften vindt u op de Panoramakaart van de Skiliftcarroussel.

Naast de wintersport arena van Winterberg zijn afdalingen mogelijk in:

Postwiese Neuastenberg
Skikarussell Altastenberg
Eschenberglifte Niedersfeld
SnowWorld Züschen
Langewiese
Kappe
Sahnehang
Silbach
Ruhrquelle

Sneeuwzekerheid Winterberg

De warmere periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door de vele geavanceerde sneeuwinstallaties die zijn geplaatst. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig wit gehouden. Wel moet het hiervoor in de nacht licht vriezen. U kunt 3 dagen skipassen kopen die geldig zijn voor ongeveer 90 pistes en 60 liften in Winterberg, Neu- en Altastenberg, Züschen en Willingen. Meer informatie over de skigebieden kunt u nalezen op de website van de VVV van de gemeente Winterberg.

Avond skiën in Winterberg

Een bijzondere attractie in Winterberg is het skiën in de avonduren. Een veertiental pistes wordt sfeervol verlicht. Zo’n groot samenhangend gebied met machinale besneeuwde afdalingen in deze grootte vindt u nergens anders in Duitsland!

• 14 verlichte pistes met 10 liften, met elkaar verbonden
• 8 kilometer pistes
• alle verlichte avondpistes kunnen machinaal worden besneeuwd

Het avond skiën vindt plaats op woensdag, vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 22.00 uur.

Skischolen in Winterberg

Er zijn een drietal skischolen aan de pistes van Winterberg, namelijk Nieuwe Skischool Winterberg, Skischool Winterberg en Skischool Poppenberg.

Panaromakaart Winterberg