Winterberg vakantiehuis

Lieflijke dorpen, leuke stadjes en vooral veel groen. De heuvels, de hoogste zijn tussen de 800 en 900 meter hoog, zijn in de winter dikwijls met sneeuw bedekt. De grote toeristenkernen Winterberg en Willingen staan vooral bekend om de skimogelijkheden in de winter. Maar juist ook in de andere seizoenen is het Sauerland een heerlijk gebied voor rust en sportiviteit. Wandelen en mountainbiken worden bijvoorbeeld gestimuleerd door het uitzetten van nieuwe routes en parkoersen.

Winterberg (639-809m) heeft haar naam als winterbestemming al lang waargemaakt. Voor zowel geoefende als onervaren wintersporters zijn er skimogelijkheden in overvloed.


Rondom Winterberg kan men mooie afdalingen maken vanaf de Bremberg – Poppenberg – Herloh en de Kahler Asten (842m). Zowel skiërs als snowboarders kunnen kiezen uit verschillende, prima geprepareerde hellingen. Ook voor langlaufers is er genoeg te beleven op de ruim 220km geprepareerde loipes. Doordat sneeuwkanonnen aanwezig zijn is het gebied van half december tot eind maart meer dan honderd dagen sneeuwzeker. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kan er op de 10 pistes ’s avonds geskied worden en elke avond zijn er langlaufmogelijkheden op de verlichte loipes in het Kurpark.

De omgeving is in alle jaargetijden aantrekkelijk en biedt veel mogelijkheden voor een leuke en afwisselende vakantie. Een deel van het centrum van het stadje is autovrij zodat u rustig kunt winkelen in Winterberg. Naast plezier in de sneeuw biedt Winterberg een groot recreatief aanbod: zwembaden, casino, tennis, ijsbaan, squash, wandelbrug en bob- en rodelbaan. Daarnaast zijn er vele restaurants voor middag- en avondeten. Als u meer interesse hebt in après-ski dan biedt Winterberg vele mogelijkheden zoals bij Tiffany’s.

Het hoogste punt in de omgeving is de Kahler Asten, vanwaar u op een heldere dag prachtige vergezichten heeft over het Sauerland. Boven op de Kahler Asten staat een uitkijktoren, de Astenturm, waar ook het weerstation gevestigd is. Jaarlijks overnachten zo’n 1 miljoen bezoekers in Winterberg.

Winkelen in Winterberg

Winterberg heeft veel gezellige winkels die maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur open zijn. Op zondag zijn in het vakantieseizoen de meeste winkels open tot in de middag. In Siedlinghausen en Winterberg zijn de supermarkten (Rewe/Kaufpark, Aldi, Lidl en Edeka) van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 22.00 open.

Op zaterdagochtend is er tussen 08.00 uur en 12.00 uur markt op de Marktplatz in het centrum. Ook Arnsberg (donderdag en zaterdag), Olsberg (vrijdagmorgen), Dillenbirg (woensdag- en zaterdagochtend) en Berleburg (woensdagmiddag) hebben markten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Winterberg

Golfbaan

Aan de rand van Winterberg ligt tussen de bossen een prachtige 9-holes golfbaan. Voor een klein bedrag kan de hele dag gespeeld worden en een GVB is niet vereist.